Richard Jutting

Richard Jutting

Ik ben Richard Jutting, geboren in 1968. Ik woon samen met mijn vrouw Kelly en mijn 2 kinderen Finn en Sann in Eindhoven. 24 jaar geleden ben ik als fysiotherapeut gestart met werken in een praktijk.
Na enige tijd daar werkzaam te zijn geweest merkte ik al snel dat ik (en andere fysiotherapeuten) tegen grenzen aan liep(en) met de normale geleerde middelen en methoden om mensen echt goed te kunnen helpen.
Na 2 jaar gewerkt te hebben in loondienst had ik wel door dat de toch wel verplichte werkwijze die me opgelegd werd niet aansloot bij mijn opvattingen over hoe ik patiënten wilde behandelen en besloot daarom als zelfstandig therapeut verder te gaan.
Ik ben toen ook een zoektocht begonnen om mijn capaciteit te vergroten patiënten te helpen.
In Integrale Manuele Therapie (IMT) heb ik daar mijn oplossing gevonden. Een methodiek die me in staat gesteld heeft de mens als een geheel te zien met al zijn complexe samenhangen, samenhangen die niet gezien of erkent worden binnen de normale zorg. Door me hier intensief op te richten heb ik me in de loop der jaren gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die elders niet geholpen konden worden, hieronder ook veel migrainepatiënten.
Daarnaast heeft mijn interesse in sport en de studie hiervan mij het enorme voordeel van een goed biomechanisch inzicht gegeven wat mij in staat gesteld heeft veel mensen te helpen door éénvoudig logisch denken.

Toen mijn vrouw in 2018 ziek werd liep ik tot mijn grote frustratie weer tegen grenzen aan.
Waar ik haar voorheen altijd goed had kunnen helpen met haar migraine onder controle te houden, kon ik nog maar weinig voor haar doen. Ik zag mijn altijd actieve, levenslustige vrouw die altijd vol energie aan alles mee deed veranderen in een hoopje ellende. Na een lange zoektocht naar een manier om haar te helpen kwamen we in London uit. Ik ging daar naar binnen met mijn vrouw, die na 3 vragen te hebben beantwoord, niet meer in staat was om haar pen vast te houden en ik ben na de behandeling, met haar buiten gelopen tijdens de spits in London! Ik heb mijn vrouw voor mijn ogen zien veranderen, iets wat ik voor onmogelijk had gehouden. Ik begreep meteen dat deze methode een enorme aanvulling en mogelijkheid zou zijn om mensen met migraine te helpen.
Eenmaal enthousiast en nieuwsgierig naar de werking en de mogelijkheden ben ik me gaan verdiepen in andere medische onderzoeken naar stimulatie van de n. Vagus. Eénmaal hieraan begonnen viel ik van de ene verbazing in de andere. Er blijkt al heel veel wetenschappelijk medisch onderzoek te zijn gedaan waaruit blijkt dat stimulatie van de n. Vagus een postief effect heeft op de ziekte. Het was voor mij onbegrijpelijk dat hier zo weinig mee gedaan wordt.

Onderstaande opsomming geeft weer waar de n. Vagus een positieve invloed op heeft. Het was dan ook een logische stap voor mij om (samen met mijn vrouw) mezelf hierin te scholen;
– Migraine
– Epilepsie
– Depressies,
– Burn out
– Angsten en paniekaanvallen
– Postieve invloed M.parkison
– Positieve invloed Alzheimer
– Reumatoïde Arthritis
– Fibromyalgie
– Diabetes
– Hart/ maag/ lever/ long/ darm aandoeningen

Natuurlijk blijf ik het werk wat ik tot nu toe met veel plezier, enthousiasme en succes heb gedaan verder uitoefenen, maar ik hoop dat ik met deze aanvulling de levenskwaliteit van nog meer mensen terug kan geven!