De behandeling

De nervus vagus kalmeert het zenuwstelsel.
Wanneer deze niet goed functioneert is ons lichaam meer in actie dan in rust.
Dit heeft vele gevolgen voor onze gezondheid. Veel ziektebeelden, lichamelijke-en geestelijke aandoeningen zijn het gevolg hiervan of verergeren als de nervus vagus niet actief genoeg is.
De stimulatie werkt dus niet alleen voor migrainepatiënten heel goed, maar zeker ook voor de andere klachten.
Klik hier voor een overzicht van de meest voorkomende klachten die kunnen ontstaan bij een nervus vagus die niet (voldoende) werkt.

De behandeling in 1 consult:

We leggen uit wat de Nervus Vagus in het lichaam doet. Dan nemen we uitgebreid jouw klachten door en geven deze een score.

We gaan daarna met specialistische apparatuur de zenuw uitmeten in jouw oor, zodat we deze kunnen testen. Als wij tijdens het testen en meten de referentiewaarden kunnen verbeteren, weten we welke kant we moeten piercen.

Tijdens het testen merk je trouwens nog maar een fractie van wat de piercing voor jou kan betekenen. Dit komt doordat een acupunctuurnaaldje maar 0,2mm dik is en we de zenuw alleen aanprikken, recht/links/beide in totaal ongeveer 30min.

Een piercing is 1,2mm dik en deze gaat door de zenuw voor de rest van je leven. Dan krijgt de nervus vagus pas echt de kans om het zenuwstelsel te kalmeren en alle klachten die in het verleden zijn opgebouwd, weer te remmen en in balans te zetten.

De stimulatie en wat dit voor jou kan doen is dus alleen echt te voelen nadat je de piercing hebt laten zetten.

Wij gebruiken het uitmeten en testen alleen voor onszelf om er zeker van te zijn waar de zenuw in jouw oor zich bevindt en welke kant jij het beste reageert. De afspraak is dus altijd inclusief piercen.

De afspraak duurt 1,5 uur. Tijdens de behandeling mag 1 persoon hierbij blijven, graag zelfs.

Wij kijken namelijk op een manier die ons geleerd is, maar een partner/vriend(in) ziet waarschijnlijk nog subtielere veranderingen, zoals een houding

Klik hier voor de behandeling prijs.
Klik hier voor het maken van een afspraak.