Gwen Manders – Degen

Gwen Manders – Degen

Mijn naam is Gwen Manders-Degen, geboren in 1991. Samen met mijn partner en onze kat woon ik in het kleine dorpje De Mortel.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden werd ik, van de ene op de andere dag, volledig uitgeschakeld door een zware hersenschudding, een burn-out en als kers op de taart volgde daarna ook een depressie. Dagelijks zware hoofdpijnen, absoluut geen prikkels meer kunnen verdragen en vooral ook niet meer zelfstandig kunnen functioneren waren het gevolg.

Totdat mijn lieve yogadocente vroeg “Heb jij al ooit gehoord van een piercing tegen de hoofdpijn?”

Nou, nee! Dat had ik niet. Ik ben me -enigszins sceptisch- gaan verdiepen in het onderwerp en werd met alle informatie die ik kreeg steeds enthousiaster. Onder het motto ‘al helpt het maar een beetje’ heb ik een afspraak gemaakt want dit wilde ik ook ervaren.

Echter bleef de kliniek ook op een hele andere manier door mijn hoofd spoken. Telkens als het erover ging voelde ik “Dit wil ik ook”. Vanuit mijn paramedische achtergrond was het ook geen hele grote overstap en zodoende heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Kelly en Richard gemaild dat ik meer informatie wilde. Lang verhaal zo kort mogelijk; ik mocht deelnemen aan een theoriedag en niet veel later was ik aan de beurt voor mijn eigen piercings en ik kan zeggen dat mijn enthousiasme nóg verder groeide.

Ik heb inmiddels de regie weer terug over mijn leven. Waar ik voorheen slechts een paar uurtjes per dag kon werken en de rest van de dag in bed lag, kan ik nu weer volle weken werken. Sterker nog, waar ik dag en nacht m’n zonnebril ophad vanwege overgevoeligheid voor licht, werk ik nu de gehele dag in TL-licht (anders zie ik niet waar ik moet piercen natuurlijk ?) Daarnaast had ik al vanaf mijn puberteit fibromyalgie en hoewel ik daar oorspronkelijk niet voor kwam, zijn ook die klachten echt vele malen minder. Voor mij heeft het letterlijk mijn leven een andere draai gegeven.

Iedere dag ga ik met nieuwsgierigheid naar mijn werk; wat zal deze dag voor mooie verhalen brengen? Het helpen van mensen is echt mijn werkdrive en ik hoop dat wij als team nog heel veel mensen mogen helpen bij het verlichten van zeer uiteenlopende klachten.